Perspectief van een werknemer

Calvin Gu, tweedejaars rechtenstudent
Calvin Gu

Het recht is iets geks, maar rechten studeren nog gekker. “Eenieder wordt geacht de wet te kennen”, luidt het gezegde. Echter, zelfs de meest volleerde rechtsgeleerde kent niet elk van de ruim 140.000 bestaande artikelen.

Als rechtenstudent word je zo nu en dan geconfronteerd met de vraag: “Ben je het nooit zat om elke week al die wetten woord voor woord uit je hoofd te moeten leren?” Gelukkig is dit slechts een misvatting en niet de realiteit. Anders zou een rechtenstudie alleen beschoren zijn voor de zeldzame mensen met een fotografisch geheugen en laat staan dat een door studenten gerund juridisch adviesbureau zoals Recht voor Studenten mogelijk zou zijn. Nee, wij aspirant-juristen onderscheiden ons van het gros der mensen door uit die duizenden wetten en stapels rechterlijke uitspraken, datgene te leren vinden dat we nodig hebben om de puzzels op te lossen die we casus noemen. Je zou normaal gesproken ook denken dat je anderen pas kunt gaan helpen vanaf het moment dat je je diploma hebt en “alle regels kent”, maar het zal je verbazen hoe ver men kan komen alleen al door goed teamwerk en het hebben van tomeloze motivatie, zelfs in een rechtsgebied dat nog niet aan de orde is geweest tijdens de studie.

Dus, geloof je dat hard werken loont en zit je met een juridisch probleem? Dan staat Recht voor Studenten uiteraard ook voor jou klaar!

~

Calvin Gu, tweedejaars rechtenstudent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *