Examencommissie


Algemeen

Examencommissies zijn iets waar je als student onvermijdelijk mee in aanraking komt. Een examencommissie houdt zich met vele zaken bezig maar de belangrijkste voor jou als student zijn: verzoek en beroepen. 

 


Verzoek

Bij een verzoek vraag je de examencommissie te beslissen over een aanvraag die jij hebt ingediend. Zo'n aanvraag kan gaan over zaken als: vrijstelling, dispensatie, extra tentamenkansen, etc. Als je niet weet hoe je het best een verzoek kan opstellen, dan kunnen wij jou hier bij adviseren.

 


Beroep

Als je het niet eens bent met een besluit van de examencommissie dan kan je bij ons terecht om jou te adviseren wat je moet doen. Je kan je berusten in het besluit, maar je kan ook in beroep gaan bij het COBEX: het College van Beroep voor Examens. Administratieve fouten worden niet behandeld door het COBEX, maar door de onderwijsbalie. Als je vragen hebt over de gang van zaken bij deze procedure of heb je hulp nodig bij deze procedure, dan adviseren wij je graag en wij kunnen jou ook bijstaan bij de hoorzitting van de COBEX.

 


 

Direct in contact komen met een van onze medewerkers?